Direct naar content

A night of Georgian Polyphony – Georgië Festival i.s.m. europalia georgia

  • 50% korting

Laat je onderdompelen in het geluid van traditionele Georgische polyphonie: drie verschillende genres Georgische koormuziek. Bewonder het Basiani Ensemble met hun vertolking van traditionele volksliederen, het Gori Women’s Choir met hedendaagse koorstukken en het imposante 30-koppige Georgian State Chamber Choir met prachtige liturgische gezangen.

Ensemble Basiani
De mannelijke zangers van Ensemble Basiani vertolken op innemende wijze traditionele Georgische polyfonie, zowel volksliederen en christelijke kerkliederen uit de 11e en 12e eeuw. In 2000 werd het ensemble opgericht door het Georgische Patriarchaat en in 2013 kreeg het de status van ‘State Ensemble of Georgia.’ Sinds hun oprichting is Basiani actief betrokken bij de popularisering van de Georgische traditionele koorgezangen. Het ensemble blies nieuw leven in veel vergeten canon en reisde door heel Georgië met expedities en concerten. Vandaag de dag treden ze ook internationaal veel op in wereldberoemde concertzalen en universiteiten.

Gori Women’s Choir 
Het Gori Vrouwenkoor werd in 1970 opgericht als een schoolkoor van de School of Music in Gori en bestaat ook nu nog uit studenten en docenten van de school. In tegenstelling tot de mannelijke collega’s op deze avond, brengen de jonge vrouwen van Gori een verrassend hedendaags repertoire ten gehore, door Georgische componisten. Door de jaren heen nam het koor met groot succes deel aan vele internationale koorfestivals en werd het bekroond voor hun ongekende prestaties. In 2016 en 2018 nam het koor een album In Winter op met de in Georgië geboren Britse ster Katie Melua.

The State Chamber Choir 
Dit imposante 30-koppige mannenkoor is gewoonlijk iedere zondagochtend te vinden het de prachtige Trinity Church in hoofdstad Tbilisi. Speciaal voor dit festival komen ze naar de Benelux en naar Amare! Het koor wordt geloofd om hun hoge kwaliteit, een samenzang die onmiskenbaar is in gelaagdheid van individuele stemmen, die toch een feilloos geheel vormen. Vanwege hun inzet voor de ontwikkeling en popularisering van het nationale repertoire, werd het koor in 2022 verheven tot de status van een staatskamerkoor. De koorleden bezingen moderne liturgische werken van beroemde Georgische componisten.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Gebruik maken van de aanbieding

Om dit concert met 50% korting te boeken dient Amare de Ooievaarspas te registeren. Neem daarom contact op met het bespreekbureau om kaarten te reserveren. Dit kan op locatie Amare, Spui 150, Den Haag, telefonisch via 070 88 00 333, of door te mailen naar kassa@amare.nl.

Laatst bekeken aanbiedingen