Direct naar content

Cursussen tekenen, schilderen aquarelleren en etsen

 • Cursussen
 • Schilderen en tekenen
 • 50% korting
depoort

Het Atelier Jan Naezer

Het Atelier Jan Naezer is gehuisvest in een ruim, licht, romantisch Atelier op de tweede etage van het gebouw De Poort aan het Ledeganckplein 7 te Den Haag. Deze etage is goed bereikbaar via de trappen van de voormalige huishoudschool. In het Atelier worden lessen in diverse technieken gegeven. De lessen zijn geschikt voor beginnende en gevorderde cursisten.

1) Tekenen, schilderen, aquarelleren
Technieken als aquarel, acryl, olieverf of pastel worden gelijktijdig beoefend. De cursist leert hoe een werkstuk kan worden opgebouwd. Bij aquarel worden diverse technieken als droog/nat, nat op nat, glaceren en gemengde technieken behandeld. Bij olie- en acrylverf worden specifieke technieken behandeld.

De cursusprijs is exclusief papier en andere materialen. U kunt bij aanmelding kiezen uw eigen papier mee te nemen of op het atelier papier te bestellen. Details leest u op de website.  U kunt het schilderij waar u mee bezig bent (afhankelijk van het formaat) achterlaten op het Atelier. Het Atelier heeft slechts beperkte opslagmogelijkheden. Overleg dus voor u een groot doek aanschaft.

2) Etsen
Tijdens de cursus wordt gewerkt met technieken als lijnets, aquatint, vernis-mou en droge naald. Cursisten krijgen inzicht in diverse druktechnieken. Voor etsen heeft het Atelier een zuurkast, een grote aquatintkast en een grote etspers.
De etscursus heeft hert karakter van een werkplaats. Er wordt gezaagd, geboord, platen worden mechanisch bewerkt. Het is geen cursus waarbij u rustig gaat zitten, een etsplaatje tekent, uitbijt en afdrukt. Kunt U niet tegen de hiervoor genoemde geluiden dan is de cursus niet geschikt voor u.

Naast de cursusprijs betaalt u een vaste toeslag basismaterialen, details vindt u op de website. Inkten (kleur en zwart), luxe papieren en zinkplaten zijn voor rekening cursist. Zink kan tegen kostprijs op het atelier worden gekocht.

Gebruik maken van de aanbieding

Houders van een Ooievaarspas krijgen een korting van 50% op het lesgeld. Hiervoor geldt een maximum van € 330,- Op papier wordt geen korting gegeven .

Misschien vind je dit ook leuk

 •  
  • Bibliotheek Den Haag

  Kids workshop: Maak je eigen memorybox!

  Wat wil jij voor de toekomst bewaren? Ontdek het in deze HIP workshop!Het Haags Gemeentearchief…

 •  
  • Stichting Sterrenwacht Rijswijk

  Laat je verwonderen bij de sterrenwacht Rijswijk

  Op ruim 42 meter hoogte staat de sterrenwacht Rijswijk. Kom langs om met ons naar…

 •  
  • Bibliotheek Den Haag

  Kom kunst maken tijdens de wekelijks gratis workshops

  Vind jij het leuk om creatief bezig te zijn? Kom dan kunst maken tijdens de…

Laatst bekeken aanbiedingen