Direct naar content

Huun-Huur-Tu 30 Years Anniversary Tour

 • Musea
 • Theater & Uitgaan
 • Tijdelijk
 • 50% korting
huun amare

Met gepaste trots presenteren we deze epische Tuvaanse groep in Amare tijdens hun jubileumtour. Bekend om hun wonderlijke boventoonzang, delen deze Centraal-Aziatische artiesten al drie decennia hun diepgewortelde tradities over de hele wereld. We vieren hierbij niet alleen hun carrière, maar ook het overleven en floreren van de Tuvaanse cultuur, die tijdens de Soviet bijna uitgeroeid was.

Het volk van Tuva leeft in de bergen van centraal Azië, in het zuidwesten van Siberië en ten noorden van Mongolië. De natuur vormt een onuitputtelijke inspiratiebron voor de muziek van dit nomadische volk. Volgens hun animistische geloof leven ze met diep ontzag voor hun natuurlijke leefomgeving. Van taiga tot uitgestrekte vlakten, bulderende rivieren of rustige stroompjes en galopperende paarden. Deze natuurfenomenen bootsen ze na met hun speciaal ontwikkelde khöömei zangtechnieken, waarmee ze twee tonen tegelijk produceren: een hoge fluittoon (sigit) en een diepe bastoon (kargiraa: ode aan de bergen).

Jarenlang poogden de Soviet om identiteiten van de vele etnische volkeren uit te wissen, maar toch wisten oprichters van HHT oa. Sayan Bapa en Kaigal-ool Khovalyg stand te houden. Na de val van het ijzeren gordijn werd het Siberische land Tuva langzaam opengesteld aan de rest van de wereld en is het met dank aan de Nederlandse musicoloog en label eigenaar Bernhard Kleikamp (Pan Records) dat het nieuwe “Ensemble Tuva”, voorloper van HHT, hun eerste internationale tournee maakte. Prestigieuze concertzalen en festivals over de hele wereld volgenden.

HHT bouwde een belangrijke oeuve op met bestsellers als 60 Horses in My Herd, The Orphan’s Lament, Ancestor’s Call en Terra Incognita die hun Republiek op de kaart zette en een jonge generatie in eigen land en ver daarbuiten blijvend inspireert.

Laat je transporteren naar de Altai bergen met de indrukwekkende kargira van Kaigal-ool, het gehinnik van de igil paardenkop-viool, de soundscape van steppe en de epische krijgersverhalen, voor een eveneens episch concert om live bij te wonen!

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

huun amare

Gebruik maken van de aanbieding

Om dit concert met 50% korting te boeken dient Amare de Ooievaarspas te registeren. Neem daarom contact op met het bespreekbureau om kaarten te reserveren. Dit kan op locatie Amare, Spui 150, Den Haag, telefonisch via 070 88 00 333, of door te mailen naar kassa@amare.nl.

Misschien vind je dit ook leuk

 •  
  • Bureau Ooievaarspas

  Museumnacht 2023

  Op zaterdag 7 oktober 2023 van 20:00 tot 01:00 uur is het weer Museumnacht Den…

 •  
  • Museumhuis De Quack

  Huis De Quack – ontdek chique Haags wonen

  Kom binnen in chique Haags wonen! Huis De Quack is één van de eerste chique…

 •  
  • Vrijmetselarij Museum

  Een onbekende geschiedenis aan het licht gebracht

  Vrijmetselarij Museum Vrijmetselarij is een van de oudste sociale netwerken ter wereld. Al meer dan…

Laatst bekeken aanbiedingen