Direct naar content

Impermanence &; Forever and ever – Sydney Dance Company

 • Dans
 • Muziek
 • Theater & Uitgaan
 • Tijdelijk
 • 50% korting
forever and ever amare

“Er zijn geen grenzen en geen richtlijnen voor wat je zult ervaren. Het mooie aan hedendaagse dans en het live ervaren, is dat wat je eraan meeneemt uniek is voor jou.” zegt artistiek leider en choreograaf Rafaël Bonachela over de visie van gezelschap. Zijn Impermanence is in de woorden van Time Out “ontroerend, krachtig en hypnotiserend”. Het award winnende Forever & ever van Antony Hamilton mixt dance, techno en high fashion. Kom grenzeloos genieten van dans van de andere kant van de aardbol, gewoon in Amare.

Het volledige ensemble van de Sydney Dance Company wordt live begeleid door het Quartuor Zaide strijkkwartet met muziek die je hart beroert.

Impermanence
Na een uitverkocht wereldpremièreseizoen in Sydney in 2022, is Rafael Bonachela’s Impermanence “misschien wel het beste stuk gemaakt door en voor een Australisch dansgezelschap in vele jaren” (Adelaide-adverteerder).

Dit volledige werk, een diepgewortelde en opwindende verkenning van schoonheid en verwoesting, bevat een ontroerende partituur vol emotionele kracht van de met een Grammy Award bekroonde componist Bryce Dessner.

Vooral bekend als oprichter van de Amerikaanse rockband The National en voor zijn filmmuziek voor The Revenant en The Two Popes, werd Dessner aanvankelijk geïnspireerd door de tragedie van de Australische bosbranden en de brand in de Notre-Dame in Parijs. Het ensemble van Sydney Dance Company wordt live op het podium bijgestaan door een strijkkwartet. Dit is een epische, gedreven uitvoering die een emotionele klap uitdeelt.

Tijdens COVID-19 stond leven in de wacht, maar de samenwerking ging door. Het Australian String Quartet nam de composities op in lockdown, de dansers repeteerden geïsoleerd en met de extra aangrijping van een pandemie dat zoveel kwetsbaarheden heeft blootgelegd en ons allemaal op een diepgaand niveau heeft veranderd, keerde vergankelijkheid terug op het podium.

“Dansmoves voor het einde van de wereld… Choreograaf Rafael Bonachela zet zijn uitstekende dansers op een wervelend, begrenzend traject…” The Sydney Morning Herald.

Ervaar de kracht van dans en muziek, die live wordt uitgevoerd, beladen met betekenis, vluchtig en kwetsbaar, en vindt vanuit verwoesting energie, urgentie, uitstraling en hoop.

Bryce Dessners muziekcompositie Impermanence is geschreven in opdracht van het Australian String Quartet en de Sydney Dance Company. Deze commissie werd bijgestaan door de Australische regering via de Australia Council for the Arts, haar kunstfinancierings- en adviesorgaan.  Impermance wordt live begeleid the Quatuor Zaide kwartet.

Forever and ever
Dit werk ging oorspronkelijk in première in 2018 en is nu opnieuw op het repertoire opgenomen. Antony Hamilton’s Helpmann Award-winnende Forever & Ever ” dompelt de zintuigen” (The Australian).

Op de muziek van Julian Hamilton van The Presets, is Forever & Ever een geweldige mix van dance, techno, high fashion en levendige verlichting samen tot een hypnotiserend effect. Dit grensverleggende werk, dat ideeën over orde, chaos, populaire cultuur en menselijk gedrag onderzoekt, is een gedurfde en opwindende theatrale ervaring die je niet mag missen.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Gebruik maken van de aanbieding

Om dit concert met 50% korting te boeken dient Amare de Ooievaarspas te registeren. Neem daarom contact op met het bespreekbureau om kaarten te reserveren. Dit kan op locatie Amare, Spui 150, Den Haag, telefonisch via 070 88 00 333, of door te mailen naar kassa@amare.nl.

Misschien vind je dit ook leuk

 •  
  • Amare

  Song of the dark forest – Scapino Ballet Rotterdam, OPERA2DAY & DoelenEnsemble

  Het aangrijpende, meeslepende en troostrijke Song of the dark forest wordt uitgevoerd door het volledige ensemble van…

 •  
  • Amare

  GROOVE – The Ruggeds en Ghetto Funk Collective

  The Ruggeds en Ghetto Funk Collective duiken in dit swingende dansconcert vijftig jaar terug in…

 •  
  • Amare

  Giselle – Het Nationale Ballet

  “Een betoverend en ontroerend schouwspel.” De Telegraaf De ‘oerversie’ van Giselle dateert uit 1841, de…

Laatst bekeken aanbiedingen