Direct naar content

Miroca Paris – Sensationeel Kaapverdiaans multi-talent

 • Muziek
 • Tijdelijk
 • 50% korting
Miroca

Als ‘jonge veteraan’ weet de Kaapverdiaans-Portugese zanger en multi-instrumentalist als geen ander een fris geluid te brengen met diepe wortels in de Atlantische eilanden. Na jaren te hebben opgetreden met Cesária Évora, heeft Miroca Paris inmiddels ook een plek in de spotlight verworven met zijn eigen muziek, die onder anderen wordt gekenmerkt Afro groove, fantastisch gitaarspel en heerlijke percussie solo’s.

Miroca Paris staat onder de kenners bekend als innovatieve percussionist van Cesária Évora, ‘The Barefoot Diva’, met wie hij ruim een decennium samen speelde. Door Évora aangemoedigd, maakte Miroca de stap om zijn eigen muziek te delen, wat hij samen met zijn band inmiddels succesvol doet op podia wereldwijd. Hij brengt ons niet alleen aanstekelijke percussie solo’s, maar speelt als geniaal multi-instrumentalist ook de sterren van de hemel met zijn eigen composities, variërend van opzwepende Afro grooves tot indringende melancholische zangstukken.

Met zijn warme, rauwe stem en energieke performance, weet Miroca als frontman het publiek in te pakken tijdens zijn live optredens. Miroca Paris garandeert een flinke dosis ‘creole vibes’, herkenbaar voor liefhebbers van Afrikaans, Caraïbische en Zuid-Amerikaanse muziek.

Komt Miroca je bekend voor? Wellicht heb je heb recent gezien in de documentaire van Cesária Évora waarvoor hij door het IDFA ’22 was uitgenodigd als speciale gast. Of van VPRO Vrije Geluiden, lovende recensies in ao. Jazzism, of van zijn samenwerkingen met bv. Sara Tavares, Mariza, Angelique Kidjo, Bitori, en zelfs Madonna.

Gebruik maken van de aanbieding

Om dit concert met 50% korting te boeken dient Amare de Ooievaarspas te registeren. Neem daarom contact op met het bespreekbureau om kaarten te reserveren. Dit kan op locatie Amare, Spui 150, Den Haag, telefonisch via 070 88 00 333, of door te mailen naar kassa@amare.nl.

Misschien vind je dit ook leuk

 •  
  • Zuiderparktheater

  Jazz in the Park #4

  Miles Vibes Plus – NAUSYQA, The Legends, Manoushka Zegelaar Breeveld, Michael Varekamp e.a. MILES VIBES…

 •  
  • Amare

  Purcell goes Celtic – Nederlands Blazers Ensemble

  Op het eerste gezicht lijkt het 18 eeuwse Britse genie Henry Purcell, componist van breekbare,…

 •  
  • Amare

  Der Schauspieldirektor – Opera Zuid

  Het drama vóórafgaand aan een première gebruiken om een opera te maken, Mozart deed het!…

Laatst bekeken aanbiedingen