Direct naar content

Mozarts Zauberflöte | the next generation – Theu Boermans i.s.m. OPERA2DAY en de Theateralliantie

 • Muziek
 • Theater & Uitgaan
 • Tijdelijk
 • 50% korting
mozarts zauberflote amare

‘Wat een feest!… Overdonderend.’ (Scènes) Dat schreef de pers enige jaren geleden over Amadeus, een succesvoorstelling over het leven van Mozart die werd overladen met vijfsterrenrecensies. De ‘mooiste scènes waren die waarin Mozart en de muziek de hoofdrol spelen’ aldus NRC, bovendien ‘schitterend gezongen’. Bovenal de scènes uit Die Zauberflöte stalen de show, en deden verlangen naar een volledige enscenering van Mozarts meesterwerk. Voor dat droomvervolg slaat de theateralliantie nu de handen ineen met OPERA2DAY, dat in korte tijd de harten van het publiek wist te veroveren en het Grammy Award winnend ensemble LUDWIG. De regie ligt in handen van Theu Boermans, een van de meest geliefde en bekroonde regisseurs van ons land. Een stralende Mozartavond ligt in het verschiet.

Wie had niet bij de eerste uitvoeringen van Mozarts Die Zauberflöte in 1791 willen zijn? De fabuleuze muziek, fantasievolle karakters en sprankelende humor overrompelenden het publiek van het volkse theater van Emanuel Schikaneder, die als acteur en regisseur zelf Papageno speelde. Een jaar later veroverde De Tooverfluyt ook Nederland. De energie van die eerste voorstellingen willen de makers nu opnieuw voelbaar maken. Met een verfrissende nieuwe Nederlandse vertaling en een mix van zangers en acteurs (zoals in die allereerste voorstellingen), zal de muziek van Mozart stralen en ons direct aanspreken als zelden tevoren. Het verhaal van een jonge generatie die vecht voor een betere wereld komt daarbij opnieuw tot leven in prachtig vormgeven decors en kostuums. Vol tragiek én verfrissende humor, met een knipoog naar onze eigen tijd.

De Theaterlliantie realiseert deze voorstelling met in het oog springende partners. OPERA2DAY heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een opvallende vernieuwer binnen het operaveld, innovatief, maar vanuit een liefde voor het repertoire en genre. Het levert ‘de ene spraakmakende voorstelling na de andere’ op, aldus de Theaterkrant. ‘There is something infectious about the enthusiasm and energy of OPERA2DAY’ schreef het Engelse tijdschrift OPERA NOW. Muzikaal leider Hernán Schvartzman dirigeert de musici van LUDWIG. Opnamen van dit ensemble werden uitgeroepen tot ‘beste klassiek album van het jaar’ (New York Times) en bekroond met een Grammy Award. De regie ligt in handen van Theu Boermans, een van de meest geliefde en bekroonde regisseurs van ons land.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Gebruik maken van de aanbieding

Om dit concert met 50% korting te boeken dient Amare de Ooievaarspas te registeren. Neem daarom contact op met het bespreekbureau om kaarten te reserveren. Dit kan op locatie Amare, Spui 150, Den Haag, telefonisch via 070 88 00 333, of door te mailen naar kassa@amare.nl.

Misschien vind je dit ook leuk

 •  
  • Amare

  Vespers van Rachmaninov – Lets Radiokoor

  Het Lets Radiokoor dat in 1940 werd opgericht, behoort tot de absolute top van de…

 •  
  • Amare

  Il Trovatore – Opera van Odessa

  Opera zoals opera hoort te zijn: een virtuoos en ontroerend totaalspektakel vol liefdesverdriet, wraak en…

 •  
  • Amare

  Racoon – Theatertour

  De Zeeuwse band Racoon tourt dit najaar langs theaters in het hele land. Het indrukwekkende…

Laatst bekeken aanbiedingen