Direct naar content

Richard Bona en Metropole Orkest – De charismatische bassist en zanger uit Kameroen

 • Muziek
 • Theater & Uitgaan
 • Tijdelijk
 • 50% korting
richard bona amare

Met invloeden uit zijn geboorteland Kameroen, zijn opgedane muzikale ervaringen in Europa en de New Yorkse jazzscène van de jaren 90 is Richard Bona een veelzijdig bassist dat een ideale combinatie vormt met het Grammy-winnende Metropole Orkest. Op maandag 4 september 2023 om 20:00 zijn zij samen te zien in Amare Den Haag.

De in Kameroen geboren, in New York residerende Richard Bona staat bekend om zijn unieke muzikale stijl; zijn geluid wordt veelal geïnspireerd door Afrikaanse ritmes en in de tekst vertelt hij verhalen over maatschappelijke kwesties zoals onderdrukking.

Bona begon op zeer jonge leeftijd met het maken van muziek in de kerk in het kleine plaatsje in Kameroen waar hij is opgegroeid en stond vervolgens op 13-jarige leeftijd al in jazzclubs in de hoofdstad Douala. Geïnspireerd door de muziek van Jaco Pastorius vertrok Bona op zijn 22ste naar Europa om jazz te gaan studeren in Düsseldorf, om vervolgens met een omweg via Frankrijk in New York te belanden, waar hij binnen korte tijd in de jaren ’90 uitgroeide tot een grote naam in de internationale jazzscène. In 1999 bracht hij zijn succesvolle solodebuut Scenes from My Life uit, nadat hij al eerder samenwerkte met met iconische artiesten als Pat Metheny, Quincy Jones, Joe Zawinul, Chaka Khan, Bobby McFerrin, George Benson, Branford Marsalis en Steve Gadd. In de jaren daaropvolgend bracht hij maar liefst zeven albums uit; zijn vierde album werd zelfs genomineerd voor een Grammy.

Het Metropole Orkest en de bassist zijn geen vreemden van elkaar. Eerder werkten ze al samen voor het International Arrangers Workshop in 2013. Na wederom het podium te hebben gedeeld tijdens de Quincy Jones Prom in 2016 kiezen Bona en het Metropole Orkest er voor om zijn beste werken en nieuw gecomponeerde werken opnieuw te arrangeren. Met de unieke sound, gevormd door de kruisbestuiving tussen deze twee geniale muzikale entiteiten, beloofd dit wederom een feestje voor het oor te worden.

Dit concert komt mede tot stand door onze partner Projazz.

Over Metropole Orkest
Metropole Orkest Denk je aan een orkest, dan denk je aan klassiek. Maar dat speelt het Metropole Orkest (MO) niet. Wel jazz, pop, soul, funk, cabaret, musicals, filmmuziek en wereldmuziek. Het Metropole Orkest geniet wereldwijde erkenning als hét professionele pop- en jazzorkest en won meerdere Grammy Awards voor producties waar het aan werkte. Meeste recent in 2020 voor het arrangement geschreven door en opgenomen met Jacob Collier. Ondanks de muzikale diversiteit heeft het MO een onmiskenbare sound, stijl en identiteit. Metropole Orkest doet alles wat mensen kan raken. Dat is tenslotte de essentie van muziek.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

richard bona amare

Gebruik maken van de aanbieding

Om dit concert met 50% korting te boeken dient Amare de Ooievaarspas te registeren. Neem daarom contact op met het bespreekbureau om kaarten te reserveren. Dit kan op locatie Amare, Spui 150, Den Haag, telefonisch via 070 88 00 333, of door te mailen naar kassa@amare.nl.

Misschien vind je dit ook leuk

 •  
  • Amare

  Vespers van Rachmaninov – Lets Radiokoor

  Het Lets Radiokoor dat in 1940 werd opgericht, behoort tot de absolute top van de…

 •  
  • Amare

  Il Trovatore – Opera van Odessa

  Opera zoals opera hoort te zijn: een virtuoos en ontroerend totaalspektakel vol liefdesverdriet, wraak en…

 •  
  • Amare

  Racoon – Theatertour

  De Zeeuwse band Racoon tourt dit najaar langs theaters in het hele land. Het indrukwekkende…

Laatst bekeken aanbiedingen