Direct naar content

Seraphim Canticles & Gallow Songs – New European Ensemble , Nationaal Vrouwen Jeugdkoor & Berlage Saxophone Quartet | Lera Auerbach Festival

 • Muziek
 • Theater & Uitgaan
 • Tijdelijk
 • 50% korting
orkest amare

Het Trio voor viool, hoorn en piano lijkt te eindigen met een wervelend derde deel, maar dan verrast Lera Auerbach met een afsluitend Adagio, een meesterproef van gewichtloosheid. Aan de Seraphim Canticles begon Auerbach te schrijven in haar tijdelijk onderkomen, nadat haar appartement in New York in najaar 2009 door brand was verwoest.

Serafijnen zijn bijbelse engelen, angstaanjagend, vlammend en met zes vleugels (sextet). Lera Auerbach: ‘Dit is een heel persoonlijk werk. Het is een intens gebed, misschien wel een onverbiddelijke blik op vertwijfeling.’ Lera Auerbach besluit haar Trio voor viool, hoorn en piano met een verrassend Adagio, een meesterproef van gewichtloosheid. Aan de Seraphim Canticles begon ze te schrijven nadat haar appartement in New York in najaar 2009 door brand was verwoest. ‘Dit is een heel persoonlijk werk. Het is een intens gebed, misschien wel een onverbiddelijke blik op vertwijfeling.’

Fantasierijke liederen voor saxofoonkwartet en vrouwenkoor, geïnspireerd door de grillige, dubbelzinnige en humoristische poëzie uit de bundel Galgenlieder (1905) van de Duitse dichter Christian Morgenstern. ‘Bij de interpretatie moet men zeker overdrijven. De luisteraar kan verrast, opgetogen of geïrriteerd zijn, maar het mag nooit vervelen’, stelt Lera Auerbach. Daarnaast klinkt nieuw werk van de Uruguayaans-Spaanse componist, gitarist en sound designer Guzmán Calzada Llorente, composer-in-residence van Festival Dag in de Branding.

Programma:
Lera Auerbach Trio voor viool, hoorn en piano (2014)
Lera Auerbach Seraphim Canticles (2011) sextet voor 2 violen, 2 altviolen en 2 cello’s

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

orkest amare

Gebruik maken van de aanbieding

Om dit concert met 50% korting te boeken dient Amare de Ooievaarspas te registeren. Neem daarom contact op met het bespreekbureau om kaarten te reserveren. Dit kan op locatie Amare, Spui 150, Den Haag, telefonisch via 070 88 00 333, of door te mailen naar kassa@amare.nl.

Misschien vind je dit ook leuk

 •  
  • Zuiderparktheater

  Jazz in the Park #4

  Miles Vibes Plus – NAUSYQA, The Legends, Manoushka Zegelaar Breeveld, Michael Varekamp e.a. MILES VIBES…

 •  
  • Amare

  Purcell goes Celtic – Nederlands Blazers Ensemble

  Op het eerste gezicht lijkt het 18 eeuwse Britse genie Henry Purcell, componist van breekbare,…

 •  
  • Amare

  Der Schauspieldirektor – Opera Zuid

  Het drama vóórafgaand aan een première gebruiken om een opera te maken, Mozart deed het!…

Laatst bekeken aanbiedingen