Direct naar content

Tuulikki Bartosik & Sander Mölder – Playscapes: Innovatieve Nordic electro-acoustica

 • Muziek
 • Tijdelijk
 • 50% korting
tuulikki bartosik

Het leven van een muzikant ontvouwt zich als een lappendeken van plaatsen en vluchtige contacten. ‘Thuis’ wordt een aaneenschakeling van deuren. Maar deze deuren openen vaak naar nieuwe ideeën en culturen. Nieuwe inspiratiebronnen. Dat gevoel van steden en regio’s die als lagen op elkaar komen te liggen is de inspiratie achter Playscapes, het derde soloalbum van muzikant en componist Tuulikki Bartosik.

Playscapes is een reis van Estland naar Zweden, van Finland naar Engeland en Japan. Veranderende landschappen waarbij Bartosik de beelden in haar hoofd vertaald naar iets dat ze met haar vingertoppen kan voelen. Experimenterend met het gebruik van pedalen voor haar accordeon, tekent dit album ook een enorme verandering in het geluid van Bartosiks muziek.

Voor Playscapes vond Bartosik een zielsverwant in Sander Mölder, een Estlandse componist en cellist van wereldklasse. Hij coproduceerde het album en voegde verschillende arrangementen toe. De twee werkten nauw samen aan alle aspecten van de muziek.

Bartosik over het album: “Er zit zeker een geografisch element in, maar het is ook een speelveld voor mijn gedachten en identiteit. Mensen beschouwen mij als Estlandse, maar eigenlijk heb ik meer dan de helft van mijn leven in Zweden gewoond. Ik heb al vanaf mijn jonge jeugd veel internationaal gereisd en ik zie mezelf als Baltisch-Scandinavisch. De hele wereld is mijn speelveld.”

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

tuulikki bartosik

Gebruik maken van de aanbieding

Om dit concert met 50% korting te boeken dient Amare de Ooievaarspas te registeren. Neem daarom contact op met het bespreekbureau om kaarten te reserveren. Dit kan op locatie Amare, Spui 150, Den Haag, telefonisch via 070 88 00 333, of door te mailen naar kassa@amare.nl.

Misschien vind je dit ook leuk

 •  
  • Amare

  Vespers van Rachmaninov – Lets Radiokoor

  Het Lets Radiokoor dat in 1940 werd opgericht, behoort tot de absolute top van de…

 •  
  • Amare

  Il Trovatore – Opera van Odessa

  Opera zoals opera hoort te zijn: een virtuoos en ontroerend totaalspektakel vol liefdesverdriet, wraak en…

 •  
  • Amare

  Racoon – Theatertour

  De Zeeuwse band Racoon tourt dit najaar langs theaters in het hele land. Het indrukwekkende…

Laatst bekeken aanbiedingen