Direct naar content

Vespers van Rachmaninov – Lets Radiokoor

 • Muziek
 • Theater & Uitgaan
 • Tijdelijk
 • Zingen
 • 50% korting
radiokoor

Het Lets Radiokoor dat in 1940 werd opgericht, behoort tot de absolute top van de Europese professionele kamerkoren. Het ensemble wordt geroemd om zijn verfijnde smaak voor het muzikale materiaal, een geraffineerde expressie en een ongelofelijke vocale techniek. Dinsdag 10 oktober in Amare Den Haag.

Het koor wijdt zich aan een breed repertoire van renaissance tot hedendaags. Vooral door zijn interpretatie van moderne koormuziek heeft het koor grote naam gemaakt en de reputatie van een ‘klanklaboratorium’. De zangers van het koor hebben zich op bijzondere vocale vaardigheden, zoals de intonatie van kwarttonen en het boventoongezang gespecialiseerd en verdiepen zich geregeld in de geheimen van de oeroude zangtradities van hun geboorteland Letland.

Sinds 1992 wordt het Lets Radiokoor door twee dirigenten geleid: chefdirigent en artistiek leider is Sigvards Klava, die wordt bijgestaan door een tweede dirigent, Kaspars Putnins. Een belangrijke doelstelling van het koor is de ondersteuning van Letse componisten, die zij bij hun internationale optredens overal ter wereld willen voorstellen. Voor zijn opnamen van de composities van Eriks Esenvalds, Kristaps Petersons und Martins Vilums werd het koor door de Internationale Muziekraad van de Unesco met de prijs van het International Rostrum of Composers onderscheiden. De CD-opname van Arvo Pärts Adam’s Lament ontving in 2014 een Grammy-onderscheiding.

Het Lets Radiokoor gaf concerten in het Amsterdamse Concertgebouw, Konzerthaus Berlin, Cité de la Musique in Parijs, de Frauenkirche in Dresden, het Lincoln Center New York en de Walt Disney Hall in Los Angeles. Het werd voorts uitgenodigd door diverse internationale festivals. Het koor werkte samen met tal van befaamde gastdirigenten, zoals Heinz Holliger, Tonu Kaljuste, Stephen Layton, Lars Ulrik Mortensen, James Wood, Esa-Pekka Salonen, Gustavo Dudamel en Riccardo Chailly. Het koor maakt geregeld CD-opnamen.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

radiokoor

Gebruik maken van de aanbieding

Om dit concert met 50% korting te boeken dient Amare de Ooievaarspas te registeren. Neem daarom contact op met het bespreekbureau om kaarten te reserveren. Dit kan op locatie Amare, Spui 150, Den Haag, telefonisch via 070 88 00 333, of door te mailen naar kassa@amare.nl.

Misschien vind je dit ook leuk

 •  
  • Zuiderparktheater

  Jazz in the Park #4

  Miles Vibes Plus – NAUSYQA, The Legends, Manoushka Zegelaar Breeveld, Michael Varekamp e.a. MILES VIBES…

 •  
  • Amare

  Purcell goes Celtic – Nederlands Blazers Ensemble

  Op het eerste gezicht lijkt het 18 eeuwse Britse genie Henry Purcell, componist van breekbare,…

 •  
  • Amare

  Der Schauspieldirektor – Opera Zuid

  Het drama vóórafgaand aan een première gebruiken om een opera te maken, Mozart deed het!…

Laatst bekeken aanbiedingen