Direct naar content

Subsidieregeling

Heeft u een geldige Ooievaarspas, woont u in Den Haag en bent u de eigenaar van uw woning? De Gemeente Den Haag heeft een subsidie om uw woning te verduurzamen. Daarmee kunt u uw huis prettiger en energiezuiniger maken.

Verduurzamen

De gemeente Den Haag heeft een subsidie voor eigenaren van een woning met een Ooievaarspas. Zodat zij hun woning kunnen verduurzamen. Het is een regeling waarmee de gemeente een groot deel van een verduurzamingsmaatregel aan de woning betaalt. U kunt de subsidie tot en met 31 maart 2023 aanvragen. Er is in totaal is er € 750.000,= beschikbaar. Het verduurzamen van een woning kan ingewikkeld zijn. Daarom heeft de gemeente experts die met u meedenken. Deze experts kunnen ook helpen bij het opvragen van offertes en het aanvragen van de subsidie. Vul het interesse-formulier in als u wilt praten over de mogelijkheden.

Voor wie is deze subsidie?

Deze subsidie is voor eigenaren van een woning in Den Haag die in het bezit zijn van een geldige Ooievaarspas.

De voorwaarden:
• U kunt de subsidie gebruiken voor verschillende maatregelen: dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, glasisolatie, gasloos koken en gasloos verwarmen.
• U kunt maar voor één maatregel per jaar deze subsidie aanvragen. Wilt u meer maatregelen treffen dit jaar? Dan kunt u voor de overige maatregelen de reguliere subsidie aanvragen (deze is lager dan voor de Ooievaarspashouders).
• Voor elke maatregel betaalt u u een eigen bijdrage. Ook is er een maximumprijs aan wat de gemeente per m2 aan subsidie betaalt. De eigen bijdrage en de maximumprijs zijn afhankelijk van de maatregel.
Zie onderstaande tabel:

Tabel

Let op: een expert kan u helpen een keuze te maken wat past bij uw woning. Vul voor een afspraak het volgende formulier in: Den Haag – Subsidie voor wonen op schone energie aanvragen 

• De subsidie wordt gegeven voor de werkzaamheden volgens een offerte. De aanvrager verplicht de werkzaamheden binnen een jaar uit te voeren. Op het laatst 12 weken nadat de werkzaamheden klaar zijn moet het verantwoordingsformulier ingevuld terug gestuurd worden.
• Het werk moet worden uitgevoerd volgens de informatie- en instructiebladen op de pagina ‘Hoe isoleert u uw dak of vloer ‘. Denkt u dat het werk toch anders gedaan moet worden? Neem dan eerst contact op met de gemeente. U kunt uw offerte met uitleg sturen naar e-mailadres bouwecologie@denhaag.nl. Daarna kijkt de gemeente of u recht heeft op subsidie.

Bent u lid van een VvE?

Voor sommige maatregelen heeft u waarschijnlijk een besluit van uw VvE nodig. Bijvoorbeeld isolatie en verwarmen op schone energie. Vraagt u subsidie voor een maatregel waarbij een VvE besluit nodig is? Deze nemen wij alleen in behandeling als u het bewijs van het VvE-vergaderbesluit meestuurt.

Wat zijn de kosten?

Het gesprek met de adviseur is gratis. Dat geldt ook voor het aanvragen van de subsidie.

Hoelang duurt het?

U krijgt binnen 12 weken na uw aanvraag bericht van de gemeente. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, betaalt de gemeente het subsidiebedrag direct op uw rekening.

Hoe vraag ik de subsidie aan?

Zoek eerst uit voor welke maatregel u subsidie wilt aanvragen. Heeft u hier hulp bij nodig? Vul dan eerst het interesse-formulier in. U krijgt dan een afspraak met een expert om te kijken wat voor u een goede maatregel is. De expert kan ook helpen bij het vragen van goede offertes. En het aanvragen van de subsidie.

Vraag daarna de subsidie aan. Dat kan via het aanvraagformulier hieronder:
Den Haag – Subsidie voor wonen op schone energie aanvragen

Binnen een jaar nadat u de subsidie heeft gekregen moet de maatregel gedaan zijn. Binnen 12 weken nadat de werkzaamheden klaar zijn moet u vertellen hoe het gegaan is. Daarvoor gebruikt u het verantwoordingsformulier.

Heeft u meer subsidie gehad dan nodig? Of heeft u de maatregel niet (helemaal) gedaan? Dan betaalt u dat deel van de subsidie terug aan de gemeente. De gemeente mag de werkzaamheden controleren. Ook kan de gemeente in de tussentijd contact met u opnemen om te kijken.

Subsidieregels

  • Bekijk de hele Subsidieregeling wonen op schone energie Den Haag 2022(externe link) (RIS310089).
  • Bekijk voor algemene regels over subsidies de Algemene Subsidieverordening Den Haag (ASV).
  • Voor het verantwoorden van ontvangen subsidies gelden de ‘Richtlijnen verantwoording subsidies Den Haag 2017’. Meer hierover kunt u lezen op de pagina Wet- en regelgeving subsidies.