Direct naar content

Bespaar Energie

Lees hier hoe u het beste energie kan besparen met deze energiebesparende producten.

De energierekening is een belangrijk onderdeel van uw maandelijkse kosten. Zo’n 80% daarvan is gasverbruik om onze woningen te verwarmen. U vraagt zich misschien wel eens af of u hierop kunt besparen. Dat kan!

Gemeente Den Haag heeft een aantal gratis acties voor u op een rij gezet om energie te besparen. Zo draagt u bij aan een beter klimaat én bespaart u geld voor een leuk uitje! Dit zijn de acties:

Direct Bespaaractie

Met deze actie kunt u kleine maatregelen bij u thuis laten uitvoeren om energie te besparen. Denk aan gratis tochtstrips, een brievenbusborstel of ledverlichting in uw woning. Gemeente Den Haag heeft 2 bedrijven ingehuurd die gratis bij u plaatsen wat u nodig heeft. Zo gaat uw wooncomfort omhoog en u betaalt minder voor uw energie. Aanmelden en meer informatie: https://www.duurzamestad.denhaag.nl/woning/direct-bespaaractie/

Duurzame cadeaukaart

Bij deze actie krijgen deelnemers een cadeaukaart met € 250 korting op een nieuwe koelkast met energielabel A, B of C en een jaarlijks verbruik van minder dan 163 kWh. Vergeleken met een koelkast van 15 jaar bespaart u € 50 per jaar in verbruik. Oude koelkasten verbruiken veel stroom en zorgen hierdoor voor onnodig hoge kosten. Een nieuwe koelkast is beter voor het milieu en verdient zichzelf terug door het lagere energieverbruik = een lagere energierekening. Deze actie is nu ook uitgebreid met met andere duurzame apparaten.

Alle informatie over meedoen met deze actie staat op https://denhaag.duurzame-cadeaukaart.nl/ .

Voor vragen over deze actie belt u naar de klantenservice van Duurzame Cadeaukaart (088) 538 70 88 of een mail sturen naar info@groupcard.nl.

U kunt bij de Helpdesk Geldzaken terecht voor gratis advies over leningen voor grote (huishoudelijke) uitgaven. Meer informatie staat op https://helpdeskgeldzaken.nl/

Actie Koken op Schone Energie

De gemeente helpt u bij de overstap naar elektrisch koken én betaalt mee aan de rekening. Zo wordt overgaan op inductiekoken wel heel gemakkelijk. Doe ook mee aan de actie Koken op Schone Energie voor woningeigenaren. Hagenaars met een Ooievaarspas krijgen extra korting.

Energie besparen in Laak Centraal
Doe mee aan de actie ‘Energie besparen in Laak Centraal’ van de gemeente. U krijgt gratis advies om energie te besparen en uw energierekening te verlagen. Heeft u een Ooievaarspas? Dan kunt u via deze actie misschien ook een geldbedrag van de gemeente krijgen voor energiebesparende maatregelen in uw woning. Denk aan dubbelglas, radiatorfolie, ledlampen of een nieuwe energiezuinige koelkast. De energiecoach zoekt dit voor u uit.

Overige energieregelingen

Bespaar Energie