Direct naar content

Leren zwemmen of waterpoloën bij de leukste vereniging

 • Zwemmen
 • 50% en/of 100% korting

Ben je gevorderd? Dan kun je meedoen aan wedstrijdzwemmen, waterpolo en snorkelen!

Bij zwemvereniging AZL kun je leren zwemmen en een A-, B- en C-diploma halen. Leren zwemmen kan vanaf 4 jaar, maar ook zwemmers die wat ouder zijn kunnen voor zwemles bij AZL terecht. Jonge zwemmers krijgen les in groepen van maximaal 12 leerlingen. Hierop staan meestal 2 tot 3 instructeurs die de zwemles geven. De zwemlessen duren 45 minuten en zijn 1 keer per week op donderdagavond of zaterdagmiddag.

Kwaliteit en plezier

Zwemvereniging AZL heeft een licentie Zwem-ABC en voldoet daarmee aan de hoogste kwaliteitseisen voor zwemlessen in Nederland. De ervaren zweminstructeurs van AZL zijn gediplomeerd en werken zonder drijfmiddelen. Plezier staat voorop in onze lessen en daardoor duurt het soms iets langer tot het A-diploma, maar leer je wel goed zwemmen.

Wedstrijdzwemmen

Zodra je een B-diploma hebt gehaald, kun je meedoen met de wedstrijdgroep. Hier leer je niet alleen sneller zwemmen, maar ook snel starten, keren en hoe het er bij een echte zwemwedstrijd aan toe gaat. Als wedstrijdzwemmer train je drie keer per week in zwembad De Fluit (of Forum Kwadraat). Daarnaast zwem je natuurlijk wedstrijden. Deze zwemwedstrijden zijn meestal op zaterdag of zondag.

Waterpolo spelen

Waterpolo is een echte teamsport, waarin je samen met je team probeert de meeste punten te scoren in het doel van de tegenstander. Hiervoor heb je een goede conditie nodig. Tijdens de wekelijkse zwemtraining(en) werk je aan je conditie en oefen je vang-, gooi- en zwemtechnieken. Trainingen zijn op maandagavond en/of op donderdagavond.

Snorkelen

Als je ten minste een C-diploma hebt, kun je bij AZL leren snorkelen. Alléén in de periode van eind augustus tot en met medio november kun je oefenen voor de snorkeldiploma’s 1, 2 en 3. Na november wordt dit diploma niet aangeboden, maar kun je wel oefenen voor andere zwemdiploma’s, zoals wereldzwemslagen, waterpolo en survival. Tijdens de zwemles kies je uit tenminste twee diploma’s waar je dan voor gaat oefenen.

Wanneer je al aardig kunt snorkelen, kun je op zaterdag lessen volgen voor de NOB-diploma’s snorkelen. De eisen voor deze diploma’s liggen flink hoger dan van de snorkeldiploma’s 1, 2 en 3. Daarom geldt als toelatingseis dat je al een diploma snorkelen 3 hebt gehaald.

Misschien vind je dit ook leuk

 •  
  • Stichting MAR

  Ladies Night in het zwembad – Zuiderpark

  Recreatiezwemmen en Aqua Les voor vrouwen vanaf 12 jaar Speciaal voor vrouwen die graag alleen…

 •  
  • Zwemvereniging D.S.Z.

  Zwemvaardigheid Snorkelen

  Snorkelen is een leuke activiteit om na het behalen van de Nationale Zwemdiploma’s ABC te…

 •  
  • Stichting MAR

  Zwemmen voor Man Only

  Zwemmen bij MAR is niet alleen heel goed voor je gezondheid en gezellig, maar je…

Laatst bekeken aanbiedingen