Direct naar content

Doet uw kind al mee?

Ieder kind verdient een kans om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. En om sociale vaardigheden te leren. Niet alleen op school, maar ook daarbuiten. Voldoende beweging is nood­zakelijk voor de gezondheid van een kind. Stimuleer uw kind bijvoorbeeld om te gaan dansen, schilderen of muziek maken. En neem eens een kijkje bij één van de vele sport­verenigingen die aangesloten zijn bij de Ooievaarspas.

Regeling Kinderen Doen Mee (KDM)
Lid worden van een vereniging is niet goedkoop. De Ooievaarspas wil het ook voor kinderen mogelijk maken om zich te ontwikkelen op het gebied van sport en cultuur. Daarom betaalt de Ooievaarspas de contributie voor één sport- en één cultuurlidmaatschap voor kinderen tot 18 jaar, ook wel bekend onder de naam ‘regeling Kinderen Doen Mee’.

Daarnaast kunt u bij stichting Leergeld een aanvraag indienen voor het aanschaffen van kleding of materiaal dat uw kind nodig heeft voor deze activiteit.

Zwemles
Ook wordt de contributie voor zwemles (diploma A, B en C) betaald, zodat ieder kind met een Ooievaars­pas de mogelijk­ heid heeft om te leren zwemmen.

Wilt u dat de Ooievaarspas de contributie voor uw kind betaalt? Houdt u dan aan de onder­staande spel­regels! 

  • Vanaf 1 juli 2015 is het mogelijk om te kiezen voor 100% korting (regeling Kinderen Doen Mee) op de contributie voor het seizoen 2015-2016.
  • De 100% korting wordt verleend bij één sport­aanbieder en één cultuur­aanbieder. De Ooievaars­pas betaalt maximaal € 330,- per aanbieder.
  • U bent verantwoordelijk voor het tijdig betalen van de contributie. Wilt u hier­voor gebruik­maken van de korting met de Ooievaars­pas? De Ooievaars­pas betaalt de korting op de contributie rechtstreeks aan de aan­bieder als u op tijd uw geldige Ooievaars­pas door de aan­bieder laat scannen. Kom niet voor verrassingen te staan, maar spreek dit duidelijk af met de aanbieder. Als u zich niet aan de gemaakte afspraak houdt, moet u alsnog de volledige contributie­rekening zelf betalen.
  • Als u wilt stoppen met een lid­maatschap of wanneer uw kind naar een andere vereniging gaat, dan moet u zich houden aan de opzeg­termijn van de huidige vereniging. Let op dat u volgens de afspraak met de vereniging het lid­maatschap op de juiste manier heeft opgezegd, anders bent u alsnog zelf verantwoordelijk voor het betalen van de contributie.
  • Bekijk op op de website bij welke aanbieder uw kind gebruik kan maken van 100% korting. U herkent de aanbieder aan het gele smiley-icoon
  • Als de 100% korting niet meer beschikbaar is, is alleen 50% korting nog mogelijk.

Informatie over diploma­zwemmen
Heeft uw kind tot 18 jaar een Ooievaarspas, maar nog geen zwem­diploma’s? Zwem­les voor het A-, B- of C-diploma wordt door de Ooievaars­pas volledig betaald, tot € 330,- per jaar. Natuurlijk moet u zich wel aan de regels van de zwem­vereniging houden en op tijd de Ooievaars­pas laten scannen bij de aan­bieder van de zwemles.

Een andere zwemvereniging
Overstappen naar zwemles bij een andere zwemvereniging kan alleen per 1 januari 2016. Als u vóór 1 januari van zwem­vereniging wisselt, verspeelt u de 100% korting voor de rest van het jaar en is alleen 50% korting nog mogelijk. Diplomazwemmen telt niet mee als gratis sport. Naast leszwemmen voor het A-, B- of C-diploma blijft het voor een kind tot 18 jaar mogelijk om ook gratis lid te worden van een sport­vereniging (tot € 330,- per jaar) en/of cultuur­vereniging (tot € 330,- per jaar).

Gerelateerd nieuws