Direct naar content

Informatie over de Ooievaarspas

Met de Ooievaarspas krijgen u en uw gezin korting op allerlei leuke activiteiten zoals sport, uitjes, lidmaatschappen en cursussen bij meer dan 600 partners. De Ooievaarspas is voor inwoners van Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk met een laag inkomen.

De Ooievaarspas is onderdeel van de Haagse Ooievaarsregelingen, zoals een aantrekkelijke zorgverzekering, de schoolspullenpas en gratis openbaar vervoer voor AOW-gerechtigden.

Bent u al in bezit van een Ooievaarspas en wilt u weten hoe u korting kunt krijgen? Of wilt u een Ooievaarspas aanvragen? Lees hieronder meer over.

 • Aanvragen Ooievaarspas

  Woont u in Den Haag, Leidschendam-Voorburg of Rijswijk en heeft u een laag inkomen? Dan biedt de Ooievaarspas heel veel voordelen. Vraag daarom de Ooievaarspas aan.

 • Verloop na aanvraag Ooievaarspas

  Nadat u een aanvraag heeft gedaan ontvangt u schriftelijk een ontvangstbevestiging. De gemeente bekijkt binnen 8 weken of u voldoet aan de voorwaarden en stelt vast of u recht heeft op de Ooievaarspas.

 • Verlenging Ooievaarspas

  Als u éénmaal een Ooievaarspas heeft, moet u in principe voor elk jaar opnieuw een aanvraag indienen. Voor een aantal groepen mensen wordt de Ooievaarspas automatisch verlengd.

 • Ooievaarspas kwijt?

  Als u uw Ooievaarspas kwijt bent, neem dan contact op met de Klantenservice SZW.

 • Spelregels gebruik Ooievaarspas

  Met minimaal 50% korting sporten, muziek maken, dansen of creatief bezig zijn? Met de Ooievaarspas kan dat! Lees verder aan welke voorwaarden u moet voldoen als u een Ooievaarspas heeft en gebruikt.