Direct naar content

Bespaar Energie

Lees hier hoe u het beste energie kan besparen met deze energiebesparende producten.

De energierekening is een belangrijk onderdeel van uw maandelijkse kosten. Zo’n 80% daarvan is gasverbruik om onze woningen te verwarmen. U vraagt zich misschien wel eens af of u hierop kunt besparen. Dat kan!

Gemeente Den Haag heeft een aantal gratis acties voor u op een rij gezet om energie te besparen. Zo draagt u bij aan een beter klimaat én bespaart u geld voor een leuk uitje! Dit zijn de acties:

Direct Bespaaractie

Met deze actie kunt u kleine maatregelen bij u thuis laten uitvoeren om energie te besparen. Denk aan gratis tochtstrips, een brievenbusborstel of ledverlichting in uw woning. Gemeente Den Haag heeft 2 bedrijven ingehuurd die gratis bij u plaatsen wat u nodig heeft. Zo gaat uw wooncomfort omhoog en u betaalt minder voor uw energie. Aanmelden en meer informatie: https://www.duurzamestad.denhaag.nl/woning/direct-bespaaractie/

Goedkoper uw huis verwarmen

Heeft u een eigen CV-ketel? Gemeente Den Haag heeft 2 bedrijven ingehuurd die bij u langskomen met advies en tips voor uw thuissituatie. Ook kunnen zij gelijk kleine verbeteringen uitvoeren. Zo kunt u makkelijk en slim besparen op uw gasverbruik. Wilt u meer weten of hieraan meedoen? Ga naar: https://www.duurzamestad.denhaag.nl/goedkoper-je-huis-verwarmen/

Workshop Energie besparen

Kom naar 1 van deze gratis workshops en krijg handige tips om zelf thuis energie te besparen. Door mee te doen, maakt u kans op een koelkast of een radiatorventilator! De workshops worden in verschillende wijken gegeven. Aanmelden en meer informatie: https://www.duurzamestad.denhaag.nl/workshop-energie-besparen/

Duurzame cadeaukaart

Bij deze actie krijgen deelnemers een cadeaukaart met € 250 korting op een nieuwe koelkast met energielabel A, B of C en een jaarlijks verbruik van minder dan 163 kWh. Vergeleken met een koelkast van 15 jaar bespaart u € 50 per jaar in verbruik. Oude koelkasten verbruiken veel stroom en zorgen hierdoor voor onnodig hoge kosten. Een nieuwe koelkast is beter voor het milieu en verdient zichzelf terug door het lagere energieverbruik = een lagere energierekening. Deze actie is nu ook uitgebreid met met andere duurzame apparaten.

Alle informatie over meedoen met deze actie staat op https://denhaag.duurzame-cadeaukaart.nl/ .

Voor vragen over deze actie belt u naar de klantenservice van Duurzame Cadeaukaart (088) 538 70 77. U kunt bij de Helpdesk Geldzaken terecht voor gratis advies over leningen voor grote (huishoudelijke) uitgaven. Meer informatie staat op https://helpdeskgeldzaken.nl/

Subsidie voor Haagse woningeigenaren met een Ooievaarspas

Heeft u een geldige Ooievaarspas, woont u in Den Haag en bent u eigenaar van uw woning? Dan is deze subsidieregeling echt iets voor u.

Met deze subsidie helpt de gemeente u bij het verduurzamen van uw woning. En betaalt de gemeente een groot deel van de kosten. Hierbij kunt u denken aan het isoleren van uw woning, maar ook gasloos koken en verwarmen. Hiermee zit u er weer comfortabel bij en bespaart u een hoop kosten.

Vul dit interesseformulier in om met een expert in gesprek te gaan over wat in uw woning mogelijk is. Deze expert helpt u ook verder met het zoeken van een goede organisatie. Ook helpt hij met het aanvragen van de subsidie.

Voor meer informatie over en het aanvragen van de subsidieregeling kijk hier:Subsidieregeling – Ooievaarspas

Bespaar Energie