Direct naar content

Partner worden?

Partner worden

De gemeente Den Haag vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Ook mensen voor wie dat lastig is, bijvoorbeeld doordat zij moeten rondkomen van een minimum inkomen. Wij bieden daarom graag een oplossing: de Ooievaarspas. Hiermee krijgen mensen met een laag inkomen korting op bijvoorbeeld evenementen, sportactiviteiten of tentoonstellingen.

Ook korting verlenen?

Bent u als ondernemer gevestigd in Den Haag, Leidschendam-Voorburg of Rijswijk en wilt u een aanbod doen tegen een gereduceerd tarief? Lees dan de voorwaarden van de Ooievaarspas om partner te kunnen worden. Let op, u dient wel uw tarieven, lestijden, locaties e.d. openbaar te hebben zoals op een website of facebookpagina. Voldoet u aan de gestelde voorwaarden? Neem dan contact op met bureau Ooievaarspas door een e-mail te sturen naar: ooievaarspas.szw@denhaag.nl.

Let op: Ook dient u zelfstandig te opereren vanuit een zelfstandige ruimte. Activiteiten die plaatsvinden op het terrein en/of in het gebouw van een andere partners van gelijksoortige en/of aanverwante activiteiten (zogenaamde ‘shop-in-shop’ constructies), komen niet in aanmerking voor vergoeding door de Ooievaarspas.”

Let op: Als uw aanvraag wordt afgewezen om partner te worden van de Ooievaarspas, dan kunt u een jaar later opnieuw een aanvraag indienen.

Informatie voor pedicures

Wij bieden Haagse ouderen met een laag inkomen graag korting op een voetverzorgingsbehandeling. Het tarief van de behandeling is vastgesteld op maximaal € 25,- voor een behandeling van maximaal 30 minuten. Ooievaarspashouders betalen maximaal € 10,-. De korting krijgt u gecompenseerd door de Ooievaarspas.

Haagse Ooievaarspashouders van 70 jaar of ouder kunnen 8 keer per jaar gebruik maken van deze korting. Zij zijn aangewezen op een pedicure voor de voetverzorging, maar krijgen de behandeling niet vergoed via de zorgverzekeraar. De korting is niet geldig voor medische behandelingen.

Voorwaarden pedicures

Voor pedicures van de Ooievaarspas geldt een aantal voorwaarden

  1. U bent in het bezit zijn van 1 van de volgende diploma’s:
  • Diploma pedicure/voetverzorging mbo-opleiding op niveau 3;
  • Branchediploma voetverzorging (Platform branchediploma voetverzorging van het Hoofdbedrijfschap Ambachten HBA).

2. U bent aangesloten bij de brancheorganisatie van pedicures (ProVoet);

3. U staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

4. U beschikt over apparatuur (pc of  laptop met een internetverbinding en een usb-poort) waarmee u de Ooievaarspas digitaal kunt uitlezen op de locatie waar de voetverzorgingsbehandeling plaatsvinden.

Voldoet u aan de gestelde voorwaarden? Mail een verzoek voor een aanvraagformulier om als pedicure aanbieder te worden naar bureau Ooievaarspas: ooievaarspas.szw@denhaag.nl.

Informatie voor maaltijdaanbieders

De Gemeente Den Haag stimuleert dat alle  Haagse senioren (65+) en chronisch zieken en gehandicapten voor een gewone warme maaltijd dagelijks terecht kunnen bij zorg- en welzijnsinstellingen. Of dat de maaltijd kan worden besteld via een bestelservice.

Wilt u korting verlenen op de warme maaltijd voor deze doelgroepen? Neem dan contact op met Bianca van Nunspeet –  guusje.roessink@denhaag.nl