Direct naar content

Terugblik op een geslaagde zomer met nieuwe Ooievaarspashouders!

Het is een geslaagde zomer geweest bij stichting IBCE, vol met diverse activiteiten.

Stiching IBCE in Leidschendam heeft een hele groep statushouders als nieuwe Ooievaarspashouders mogen verwelkomen tijdens de zomeractiviteiten. Thema Kunst was de aftrap voor de thema’s die op de zomeractiviteiten 2017 hebben plaatsgevonden. Na de zomeractiviteiten komt er een verdieping in deze thema door de leerlingen extra lessen en workshops te geven. De Verhalend Ontwerp methode zal hierbij een cruciaal rol spelen.

De activiteit op de thema Kunst heeft 17 leerlingen en 9 volwassenen betrokken.

Ook heeft Stichting IBCE een dag naar Blijdorp in Rotterdam georganiseerd met de kinderen van de statushouders (Ooievaarspashouders). Voor velen was het de eerste keer dat zij naar een dierentuin gingen.

Onder begeleiding van enkele ouders en vrijwilligers vertrok de groep van 74 personen, waarvan het merendeel kinderen, naar Diergaarde Blijdorp. Welke dieren hoop je te zien? Vroeg een begeleider …aan een van de kinderen. ‘Maakt niet uit, ik ben vandaag blij om iets leuks te gaan doen’. Enkele kinderen zongen enthousiast de pas geleerde Nederlandse kinderliedjes.

Bij aankomst bij het dierentuin zijn de kinderen met begeleiding op pad gegaan. Stichting IBCE en de kinderen kijken terug op een geslaagde dag.

Stichting IBCE kijkt uit naar een jaar vol activiteiten!

Gerelateerd nieuws