Direct naar content

Aanvragen Ooievaarspas

Woont u in Den Haag, Leidschendam-Voorburg of Rijswijk en heeft u een laag inkomen? Dan biedt de Ooievaarspas heel veel voordelen. Vraag daarom de Ooievaarspas aan.

De pas is voor het hele gezin. Wel zijn er een aantal voorwaarden.

Inwoners Den Haag
Deze voorwaarden vindt u op de Ooievaarspas pagina: Den Haag – Ooievaarspas aanvragen

Als u een bijstandsuitkering heeft hoeft u niks te doen.
U krijgt automatisch een brief waarin staat hoe u (en uw gezin) de Ooievaarspas kan krijgen. Bent u deze brief kwijt dan kunt u zelf een aanvraag doen.

Heeft u geen bijstandsuitkering? En voldoet u aan de voorwaarden? Vraag de Ooievaarspas dan vandaag nog aan!

Inwoners Rijswijk
Bent u inwoner van de gemeente Rijswijk en u wilt een Ooievaarspas aanvragen, vraag dan via deze link de pas aan.
Heeft u een laag inkomen en woont in de gemeente Rijswijk? Op deze pagina kunt u zien welke minimaregelingen er voor inwoners zijn van de gemeente Rijswijk.

Inwoners Leidschendam-Voorburg
Bent u inwoner van de gemeente Leidschendam-Voorburg en wilt u een Ooievaarspas aanvragen, vraag dan via deze link de pas aan.
Heeft u een laag inkomen en woont in de gemeente Leidschendam-Voorburg? Via deze link kunt u zien welke minimaregelingen er voor inwoners zijn van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Ooievaarspas en studenten (uitsluitend voor inwoners in Den Haag).

Mbo-studenten

Studenten die een mbo-opleiding volgen en in Den Haag, Rijswijk of Leidschendam-Voorburg wonen, kunnen een Ooievaarspas aanvragen bij de gemeente waar zij wonen.

Hbo- en academische studenten

Hbo- en academische studenten die studiefinanciering of een DUO-lening ontvangen, komen niet voor de Ooievaarspas in aanmerking. Volgt u een hbo- of academische opleiding en krijgt u geen studiefinanciering of DUO-lening? Dan kunt u wèl een Ooievaarspas aanvragen. Uw maandelijks besteedbaar inkomen mag daarnaast niet meer zijn dan 130% van de voor u geldende bijstandsnorm. U kunt in het inkomenstabel onder het kopje “Voorwaarden” op Ooievaarspas pagina van denhaag.nl zien of u hieraan voldoet.