Direct naar content

Aanvragen Ooievaarspas

Om voor een Ooievaarspas in aanmerking te komen, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. De gemeente bekijkt of u voldoet aan deze voorwaarden en stelt dan vast of u recht heeft op de Ooievaarspas. Deze voorwaarden vindt u op de Ooievaarspas pagina van denhaag.nl onder het kopje “Voorwaarden”.

Voldoet u aan de voorwaarden? Vraag de Ooievaarspas dan vandaag nog aan!

Als u voor de eerste keer een Ooievaarspas aanvraagt en u krijgt deze toegekend, dan ontvangt u binnen 10 werkdagen een pasfotoformulier. Als u het pasfotoformulier snel terugstuurt, heeft u de Ooievaarspas ook snel in huis. Als u al een Ooievaarspas heeft en een toekenning krijgt, dan wordt deze binnen 15 werkdagen weer geactiveerd.

Rijswijk

Bent u inwoner van de gemeente Rijswijk en u wilt een Ooievaarspas aanvragen, klik dan hier.

Heeft u een laag inkomen en woont in de gemeente Rijswijk? Via deze link kunt u zien welke minimaregelingen er voor inwoners zijn van de gemeente Rijswijk.

Leidschendam-Voorburg

Bent u inwoner van de gemeente Leidschendam-Voorburg en wilt u een Ooievaarspas aanvragen, klik dan hier.

Heeft u een laag inkomen en woont in de gemeente Leidschendam-Voorburg? Via deze link kunt u zien welke minimaregelingen er voor inwoners zijn van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Ooievaarspas en studenten

Mbo-studenten

Studenten die een mbo-opleiding volgen en in Den Haag, Rijswijk of Leidschendam-Voorburg wonen, kunnen een Ooievaarspas aanvragen bij de gemeente waar zij wonen.

Hbo- en academische studenten

Hbo- en academische studenten die studiefinanciering of een DUO-lening ontvangen, komen niet voor de Ooievaarspas in aanmerking. Volgt u een hbo- of academische opleiding en krijgt u geen studiefinanciering of DUO-lening? Dan kunt u wèl een Ooievaarspas aanvragen. Uw maandelijks besteedbaar inkomen mag daarnaast niet meer zijn dan 130% van de voor u geldende bijstandsnorm. U kunt in het inkomenstabel onder het kopje “Voorwaarden” op Ooievaarspas pagina van denhaag.nl zien of u hieraan voldoet.