Direct naar content

De Ooievaarspas

Met de Ooievaarspas krijgen u en uw gezin korting op allerlei leuke activiteiten zoals sport, uitjes, lidmaatschappen en cursussen. De Ooievaarspas is voor inwoners van Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk met een laag inkomen.

In 1989 werd de eerste Ooievaarspas uitgegeven. Inmiddels maken ruim 53.000 gezinnen gebruik van de Ooievaarspas.

Meer dan 550 aanbieders 

Ooievaarspashouders kunnen meedoen aan activiteiten bij meer dan 550 sport- en cultuuraanbieders. De Ooievaarspas is onderdeel van de Haagse Ooievaarsregelingen, zoals een aantrekkelijke zorgverzekering, de schoolspullenpas en gratis openbaar vervoer voor AOW-gerechtigden.

Meer informatie over de Ooievaarsregelingen.

Ooievaarspas aanvragen

Wilt u de Ooievaarspas aanvragen? Kijk dan voor de voorwaarden op www.denhaag.nl/ooievaarspas. Hbo- en wo-studenten die recht hebben op studiefinanciering of een DUO-lening, komen niet in aanmerking voor de Ooievaarspas.

Vervolgstappen

Nadat u een aanvraag heeft gedaan krijgt u een ontvangstbevestiging per post. Daarna stelt de gemeente binnen 8 weken vast of u de Ooievaarspas krijgt.

Als u recht heeft op de Ooievaarspas ontvangt u een pasfotoformulier. Stuur dit formulier samen met een kopie van uw identiteitsbewijs en een recente pasfoto zo gauw mogelijk terug.

Gemeente Rijswijk en Leidschendam-Voorburg

Bent u inwoner van de gemeente Rijswijk en u wilt een Ooievaarspas aanvragen, klik dan hier.

Bent u inwoner van de gemeente Leidschendam-Voorburg en u wilt een Ooievaarspas aanvragen, klik dan hier.

Ooievaarspas verlengen

De Ooievaarspas is 1 kalenderjaar geldig. Veel Ooievaarspassen worden automatisch verlengd, om te voorkomen dat iedereen met een toekenning ieder jaar de Ooievaarspas opnieuw moet aanvragen. U ontvangt vóór 1 november bericht of uw Ooievaarspas voor het volgende jaar verlengd wordt. U krijgt dan een brief, deze geldt voor het hele gezin (met kinderen tot 18 jaar).

Heeft u vóór 1 november geen bericht ontvangen? En wilt u de Ooievaarspas blijven gebruiken? Doe dan een (nieuwe) aanvraag.

Heeft u al een Ooievaarspas en wordt deze verlengd voor het volgende jaar? Dan wordt de pas binnen 15 werkdagen weer geactiveerd.

Ooievaarspas kwijt?

Bent u uw Ooievaarspas kwijt? Vraag dan een nieuwe pas aan. Uw oude pas wordt dan geblokkeerd. U kunt de pas éénmalig opnieuw aanvragen.

Woont u in Leidschendam-Voorburg of Rijswijk? Neem dan contact op met uw eigen gemeente.

Extra voordeel voor kinderen

Via de regeling Kinderen Doen Mee kunnen kinderen gratis meedoen aan 1 sport- en 1 culturele activiteit per jaar.

Korting voor 18 jaar en ouder

Voor pashouders van 18 jaar en ouder geldt uitsluitend de 50% kortingsregeling.

Gratis reizen

Ontvangt u AOW? En heeft u recht op de Ooievaarspas? Dan kunt u ook gratis reizen met het openbaar vervoer binnen Den Haag. Dit geldt alleen voor Ooievaarspashouders in de gemeente Den Haag.

Contact

Heeft u nog vragen over de Ooievaarspas? Neem dan contact op met de gemeente.