Direct naar content

Ooievaarspas en studenten

Mbo-studenten

Studenten die een mbo-opleiding volgen en in Den Haag, Rijswijk of Leidschendam-Voorburg wonen, kunnen een Ooievaarspas aanvragen bij de gemeente waar zij wonen.

Hbo- en academische studenten

Hbo- en academische studenten die studiefinanciering of een DUO-lening ontvangen, komen niet voor de Ooievaarspas in aanmerking. Volgt u een hbo- of academische opleiding en krijgt u geen studiefinanciering of DUO-lening? Dan kunt u wèl een Ooievaarspas aanvragen. Uw maandelijks besteedbaar inkomen mag daarnaast niet meer zijn dan 130% van de voor u geldende bijstandsnorm. U kunt in het inkomenstabel onder het kopje “Voorwaarden” op Ooievaarspas pagina van denhaag.nl zien of u hieraan voldoet.

Vraag de Ooievaarspas vandaag nog aan bij uw gemeente. De gemeente bekijkt of u voldoet aan de voorwaarden en stelt dan vast of u recht heeft op de Ooievaarspas.

Als u de Ooievaarspas krijgt toegekend, ontvangt u een pasfotoformulier. U moet dit formulier invullen en samen met een pasfoto terugsturen. De Ooievaarspas wordt namelijk aan u persoonlijk gekoppeld. Stuur het pasfotoformulier snel terug, dan heeft u de Ooievaarspas snel in huis.