Direct naar content

Haagse omruilregeling voor vervuilende voertuigen verlengd

De gemeente verlengt de omruilregeling (sloopregeling) voor vervuilende voertuigen tot en met 31 maart 2023. Bewoners met een vervuilende (bestel)auto, brom- of snorfiets mogen hun voertuig omruilen voor een tegoed.

Het tegoed van de gemeente kunnen bewoners uitgeven aan een schonere vorm van vervoer. Zoals aan het reizen met het openbaar vervoer of deelvoertuig. Of als geld voor het kopen van een (elektrische) fiets of elektrische brom- of snorfiets. Ook ondernemers kunnen de regeling gebruiken.

Bromfiets

Landelijk voordeel

Het Rijk heeft ook een aantal subsidies en belastingvoordelen. Ondernemers en inwoners mogen die gebruiken naast de omruilregeling van de gemeente. Bijvoorbeeld voor de koop van een elektrische bestelbus of auto.

Tegoed van de gemeente

De tegoeden voor het omruilen van verschillende voertuigen zijn:

  • brom- of snorfiets: € 400 (houders Ooievaarspas: € 750)
  • diesel personenauto of bestelauto: € 1.000 (houders Ooievaarspas: € 1.200)
  • diesel bestelauto voor ondernemers: € 1.500 (de ondernemer staat als rechtspersoon bij KvK geregistreerd)

Beschikbaar budget

De gemeente heeft € 325.000 beschikbaar voor de omruilregeling. De regeling loopt tot en met 31 maart 2023. Of totdat het geld voor de omruilregeling op is.

Aantallen vervuilende voertuigen

Met de omruilregeling zijn sinds 2016 ruim 3.000 brommers en snorfietsen en ruim 700 auto’s gesloopt. Begin 2022 stonden nog steeds Haagse voertuigen ingeschreven die niet meer in de Haagse milieuzone mogen rijden. Het ging hierbij om ongeveer 1.600 diesel personenauto’s, 1.500 diesel bestelauto’s en 4.500 brom- en snorfietsen.

Dit artikel is uitsluitend ter info. De regeling kan niet meer worden aangevraagd.

Gerelateerd nieuws