Direct naar content

Versoepeling maatregelen mei 2021

Wat betekent dit voor de Ooievaarspas? Goed nieuws! Vanwege de versoepelingen van de coronamaatregelen kun jij vanaf 20 mei weer meer met je Ooievaarspas doen.

Opening bibliotheek

Na vijf lange maanden gaan de bibliotheken weer op 20 mei open onder bepaalde voorwaarden. Je kunt nu weer je boeken zelf in de bibliotheek uitzoeken of online een plek reserveren om de studeren. Lees hierover meer op de website van de bieb.

Binnen sporten en zwemmen

Binnensportlocaties, zoals sportscholen en zwembaden, gaan weer open.
Buiten sporten in groepsverband kan weer, maar ook hier zijn er wel voorwaarden aan verbonden. 

Kunst- en cultuuractiviteiten binnen

Locaties voor kunst- en cultuuractiviteiten binnen gaan open. Dit betekent bijvoorbeeld dat iemand weer muziekles, dansles en toneelles kan volgen.

Buitenlocaties voor podiumkunsten, filmvertoningen, openluchtmomenten en beeldentuinen mogen ook open. Dit zijn bijvoorbeeld openluchttheaters en musea zoals Omniversum.

Recreatie buiten

Attractieparken, natuurparken, dierentuinen en kinderboerderijen gaan open. Net als spellocaties buiten zoals minigolf, klimbossen en buitenspeeltuinen. Bekijk onze website voor de aanbieders zoals Madurodam en Diergaarde Blijdorp.

Voor alle bovengenoemde categorie├źn aanbieders gelden bepaalde voorwaarden om open te zijn. Op www.rijksoverheid.nl kun je alle voorwaarden uitgebreid teruglezen.

Uiteraard houden we ons natuurlijk nog aan de basisregels zodat we de activiteiten op een veilige manier kunnen uitvoeren. Nog even deze basisregels op een rijtje:

  • houd 1,5 meter afstand
  • draag een mondkapje
  • kom een andere keer als je ziek of verkouden bent

Gerelateerd nieuws